Riadót fújt a Volkswagen - még durvább a zuhanás

A Volkswagen Ag közleményt tett közzé, amely szerint ebben a negyedévben 6,54 milliárd eurós céltartalékot képez környezetvédelmi csalása ügyében. Profitfigyelmeztetést is várható, a részvények mélyrepülésben.
Napi.hu, 2015. szeptember 22. kedd, 12:33
Fotó: Reuters

A Volskwagen AG ma közleményben figyelmeztette a befektetőket, hogy az amerikai környezetvédelmi hatóság eljárása nyomán az aktuális negyedévben 6,5 milliárd eurós céltartalékot képez. A közlemény szerint az autóipari cég hamarosan a menedzsment által korábban kiadott profit előrejelzését is módosítani fogja a leírásnak megfelelően - írja a Bloomberg.

A korábbi szakértői becslések ugyan ennél magasabb összegre számítottak, igaz, a más országokban megindult eljárásokat is figyelembe vették a számítások során.

A piac rosszul fogadta az újabb hírt, a VW részvények ma további 20 százalékkal zuhantak, s magukkal rántották a többi német autógyár papírjait is. A BMW 6,5, a Daimler 7,2 százalékos mínuszban jár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.09.22 12:39

És még csak az elején tartunk, pár nap telt el a felfedés óta.
Mi lesz még itt?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html