Riasztó karácsony készül? Ugrik az aranyár

Egy nap alatt egy százalékkal nőtt az aranyár hétfőn, az euró tovább gyengült a dollárral szemben.
NAPI, 2010. december 20. hétfő, 10:34
Fotó:

Az arany egy százalékkal drágult, az euró gyengült az európai uniós csúcsértekezlet hétvégéje utáni első napon, mivel a befektetőket továbbra is aggasztja az eurózóna adósságválsága és az ír segélycsomaggal kapcsolatos újabb bizonytalanság. Hozzájárult a menekülési hangulat erősödéséhez az Dél-Koreában indult éles lőszeres hadgyakorlat, ami egyből kiváltotta Észak-Korea tiltakozását.

A Reutersnek nyilatkozó elemzők szerint a csúcs nem adott kellően határozott választ a befektetői aggodalmakra, ezért nem tudta megnyugtatni a piacokat. Az Európai Központi Bank (ECB) komoly aggodalmait fejezte ki amiatt, hogy egy új ír törvényjavaslat eltérne az EU-IMF-ECB támogatás feltételeitől, mégpedig oly módon, hogy azzal leértékelné a bank kezében lévő ír tartozásokat.

Az arany 13,25 dollárral, unciánként 1386,25 dollárra drágult, de volt ennél magasabban is. A februári szállítású fém ára 8,2 dollárral 1387,4 dollár/unciára ment fel. Az euró kéthetes mélypontra, 1,3161 dollár/euróra gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.12.20 10:53

Mivel 1430 ról visszajött néhány nap alatt 1360 környékére a profitrealizálások miatt , ezért a profi befektetők úgy vélték, hogy megvolt a hosszútávon longban lévő instrumentumban a visszkorrekció vagyis érdemes belevenni, az eu meg a koreai mübalhé az csak ürügy...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html