A gyógyszeripar teljesítménye a termelékenységet, a hozzáadott értéket, és az exportot tekintve is kiemelkedő- tette hozzá Varga Mihály. 

Szerinte az elmúlt évtized beruházásainak köszönhetően a magyar áruexportban már 5 százalék fölé emelkedett a gyógyszerek és gyógyszerészeti termékek súlya és a cél az, hogy a jövőben fokozódjon ezt a teljesítményt.

Az Egészségipari Támogatási Programmal az elmúlt másfél évben már 83 beruházás indult hazánkban 87 milliárd forint értékben, ami 6000 munkahely biztonságát garantálja. A pénzügyminiszter kiemelte: most, a járvány 5. hulláma végén, egy gazdasági válság után és egy háború közben minden korábbinál nagyobb jelentőséggel bír, hogy az elmúlt 12 év nem elvesztegetett időszak volt, ahogyan 2002 és 2010 között. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!