Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A megállapodás értelmében a Richter szállítja a terméket, az MTPC pedig leányvállalatain keresztül értékesíti a készítményt az említett piacokon. A Richter a törzskönyvezési eljáráshoz kapcsolódóan mérföldkőbevételre jogosult, valamint az értékesítés függvényében royalty-bevételben részesül.

Richter törekszik rá, hogy a cariprazine világszerte elérhető legyen - jelentette ki Orbán Gábor vezérigazgató a napokban a Richter második negyedévi gyorsjelentése kapcsán. A megállapodást kommentálva a vezérigazgató úgy fogalmazott, elégedettek a legújabb törzskönyvezési eredményekkel, melyek a cariprazine-t eljuttatják a dél-kelet ázsiai régióba. Ez újabb lépést abba az irányba, hogy mindenhol elérhetővé váljon a skizofréniában szenvedő betegek számára.

A skizofrénia egy súlyos és gyakran munkaképtelenséghez vezető krónikus mentális betegség, amely jellemzően a gondolkodás és az érzékelés zavaraival jár. Tipikusan a késő ifjúkorban/korai felnőttkorban alakul ki és gyakran jelentős, élethosszig tartó hatással lesz a beteg személyes kapcsolataira és társadalmi helyzetére. A skizofrénia előfordulási gyakorisága világszerte mintegy 1 százalék az általános lakosság körében.

A cariprazine

A cariprazine egy szájon át, napi egy alkalommal szedhető, atípusos antipszichotikum, amelyet az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) felnőtt betegek kezelésére engedélyezett, akiket vagy I. típusú bipoláris betegséghez társuló mániás vagy kevert epizódokkal, vagy depressziós epizódokkal járó I. típusú bipoláris betegséggel, illetve skizofréniával diagnosztizáltak.

A cariprazine több mint három éve elérhető az Egyesült Államokban, a készítmény skizofrénia indikációban törzskönyvi engedélyt kapott az Európai Unióban és annak 18 tagállamában már piaci bevezetésre is került.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!