Licencszerződést írt alá a Richter és a Seqirus a cariprazine ausztráliai és új-zélandi értékesítéséről - jelentették be a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A megállapodás értelmében a Richter szállítja a terméket, a Seqirus törzskönyvezi és értékesíti a készítményt Ausztráliában és Új-Zélandon. A Richter a szerződés aláírásakor, valamint a későbbiekben mérföldkő bevételekben fog részesülni.

"Nagy örömünkre szolgál a partneri kapcsolatok kiépítése, mert ez lehetőséget teremt arra, hogy a cariprazine világszerte eljusson a mentális betegségekben szenvedőkhöz." - nyilatkozta Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

QP | Quality Placement

"Nagy érdeklődéssel várjuk a skizofrénia kezelés ezen innovatív készítményének forgalmazását, valamint a Richterrel történő együttműködést. Ez a készítmény fontos eleme a Seqirus növekvő termékportfóliójának és tovább erősíti az Ausztráliában és Új-Zélandon licencbe vett termékek széleskörű palettáját." - mondta Lorna Meldrum, a Sequirus Asia Pacific kereskedelmi műveleteinek alelnöke.

A cariprazine-t pszichiátriai betegségek, például skizofrénia és bipoláris betegség tüneteinek a kezelésére használják. A Richter árfolyama a hír reggeli bejelentése után csaknem 2 százalékot emelkedett a tőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!