Richter-célárat emelt a Credit Suisse

A bank elemzése a gyógyszergyártó amerikai piaci teljesítményre is hivatkozik.
NAPI, 2009. augusztus 7. péntek, 10:51
Fotó:

A bruttó profitrátára és az amerikai piacról származó nyereségre hivatkozva 28 093 forintról 36 230-ra emelte a Richter-részvényekre vonatkozó célárát a Credit Suisse - jelentette a Bloomberg.

A társaság londoni elemzője kiemelte, hogy az amerikai profitmegosztási szerződésekből származó eredmény aránya tovább nő, így a Richter a régió vezető cégei között marad. A bank fenntartja felülteljesítő minősítését a gyógyszervállalat papírjaira.

A Richter-részvények pénteken háromnegyed 11-kor a többi blue chiphez képest szerény, 0,1 százalékos gyengüléssel 36 280 forinton forogtak, ami 50 forinttal magasabb a megemelt célárnál.

Amint arról beszámoltunk, szerdán tartásról eladásra minősítette le a Richter részvényeit a Citigroup, mivel a papírt némileg túlértékeltnek tartják a pénzintézet elemzői. A Citigroup 34 500 forintos célárfolyamot állapított meg.

Egy napra rá ugyanakkor a Citigroup 25 400 forintra emelte Egis-részvényekre vonatkozó célárfolyamát, az erősebb eredményösszetételre, a szigorú költségkontrollra és a magasabb egy részvényre jutó eredményvárakozásra hivatkozva, illetve fenntartotta vételi ajánlását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK