4200 forintról 3870 forintra csökkentette Richter célárát a Raiffeisen, a korábbi tartás helyett eladásra ajánlják a papírokat. Csütörtökön 4012 forinton zárt a Richter, ez alapján a Raiffeisen célára 3,5 százalékkal alacsonyabb.

A Richterrel kapcsolatban az elemzők részben azért lettek pesszimistábbak, mert a gyógyszercég Oroszországban és Ukrajnában is értékesít, a nyugati országok és Oroszország közötti konfliktus pedig negatívan hathat a Richter értékesítésére. Szeptember elején ezzel kapcsolatban Bogsch Erik azt mondta el, hogy minimális az esélye annak, hogy a gyógyszerekre is kiterjessze az embargót az EU, ezért az oroszországi gyártás bővítésében gondolkodik a Richter.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!