Jó hírt közölt a Richter

A Richter és a Mithra licenc és szállítási megállapodást kötött az Estelle, egy új orális fogamzásgátló értékesítéséről - közölte lapunkkal a Richter.
Szepesi Anita, 2018. szeptember 12. szerda, 07:49
Fotó: Marketing

A Richter eltérő márkanév alatt forgalmazza majd a terméket. Az új orális fogamzásgátló készítmény természetes eredetű, natív ösztrogénje szelektíven hat az egyes szövetekben és ehhez járulnak hozzá a drospirenone-nak a fogamzásgátláson túli előnyös tulajdonságai. A megállapodás földrajzi hatálya Európára, valamint Oroszországra terjed ki.

A megállapodás értelmében, a szerződés aláírásakor a Richter 35 millió euró mérföldkő kifizetést teljesít. Emellett, a termék fejlesztéséhez kapcsolódóan, a Mithra további, 20 millió euró mérföldkő kifizetésre is jogosult. A termék piaci bevezetését követően a Mithra értékesítéshez kötött royalty kifizetésekre is igényt tarthat. A fentieken túlmenően a Mithra minimum éves mennyiségekhez kötött garantált bevételre jogosult a nettó forgalomhoz kapcsolódó sávos royalty bevételeken felül.

Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója elmondta, a kiemelt nőgyógyászati portfólió bővítése továbbra is központi eleme a Richter stratégiájának,  amihez remekül illeszkedik ez a megállapodás.

(Ezt olvasta már? Ezért szenvednek sokan a légszennyezéssel)

Fotó: Richter

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK