BUX
39925

Jó hírt közölt a Richter

A Richter és a Mithra licenc és szállítási megállapodást kötött az Estelle, egy új orális fogamzásgátló értékesítéséről - közölte lapunkkal a Richter.

Szepesi Anita, 2018. szeptember 12. szerda, 07:49

A Richter eltérő márkanév alatt forgalmazza majd a terméket. Az új orális fogamzásgátló készítmény természetes eredetű, natív ösztrogénje szelektíven hat az egyes szövetekben és ehhez járulnak hozzá a drospirenone-nak a fogamzásgátláson túli előnyös tulajdonságai. A megállapodás földrajzi hatálya Európára, valamint Oroszországra terjed ki.

A megállapodás értelmében, a szerződés aláírásakor a Richter 35 millió euró mérföldkő kifizetést teljesít. Emellett, a termék fejlesztéséhez kapcsolódóan, a Mithra további, 20 millió euró mérföldkő kifizetésre is jogosult. A termék piaci bevezetését követően a Mithra értékesítéshez kötött royalty kifizetésekre is igényt tarthat. A fentieken túlmenően a Mithra minimum éves mennyiségekhez kötött garantált bevételre jogosult a nettó forgalomhoz kapcsolódó sávos royalty bevételeken felül.

Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója elmondta, a kiemelt nőgyógyászati portfólió bővítése továbbra is központi eleme a Richter stratégiájának,  amihez remekül illeszkedik ez a megállapodás.

(Ezt olvasta már? Ezért szenvednek sokan a légszennyezéssel)

Fotó: Richter