A hírek szerint 3 indiai gyártó (Sun Pharma, az Aurobindo és a Zydus Cadila) készül a a cariprazine-hatóanyagú Vraylar generikus változatának elkészítésével, ami a gyógyszer két szabadalmát is sértené, ezért indított pert az ír-amerikai Allergan az Egyesült Államokban - derül ki a napilap cikkéből.

A Vraylart 2015 óta forgalmazó Allergan beadványával azt szeretné elérni, hogy a wilmingtoni (Delaware állam) szövetségi bíróság olyan végzést hozzon, amely megakadályozza a generikumok gyártását mindaddig, amíg a Vraylar szabadalmi védettsége le nem jár. A gyártás megkezdése esetén kártérítési igénnyel lépnek fel az indiai gyártók ellen.

A Vraylar-szabadalmak tulajdonosa a Richter, a védettség 2028-ig, illetve 2029-ig van érvényben, a DrugPatentWatch adatai szerint a Vraylar generikus változata legkorábban 2028. december 16-án jegyezhető be.

A skizofrénia és az I-es típusú bipoláris betegség tüneteinek enyhítésére kifejlesztett antipszichtikum, a Vraylar amerikai értékesítése elérte az 574,4 millió dollárt a tavalyi év első kilenc hónapjában (egy évvel korábban 336,6 millió dolláros volt az értékesítés).

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!