A társaság igazgatósága részvényenként 250 forintos osztalékjavaslatot terjeszt a részvényesek elé. A legnagyobb magyar gyógyszergyár tavaly IAS szerint 74,107 milliárd forintos bevétel mellett adózás után 19,114 milliárd forintos nettó eredményt ért el, s a részvényenként 1 026 forintos profit valamivel kevesebb, mint negyedét fizetik ki osztalékként. (Tavaly 240 forint volt az osztalék, igaz, a részvényenkénti eredmény is csak 893 forintra rúgott.) A közgyűlésen nem várhatók komolyabb részvényesi összecsapások, a részvényesek a szokásoknak megfelelően valószínűleg ismét jóváhagyják a megmaradt elsőbbségi részvények egy részének - részvényesi kezdeményezésre történő - átalakítását a hagyományos, 2000 forintos cseredíj ellenében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!