A határozatok szerint az igazgatóság gondoskodik a törzsrészvényekre megállapított osztalék részvényarányos kifizetéséről a társaság részvénykönyvében június 8-án nyilvántartott törzsrészvényesek részére, feltéve, hogy a részvényesek nem kezdeményezik a közgyűlés összehívását a beszámolóról és az adózott eredmény felhasználásáról szóló döntés utólagos jóváhagyása céljából - áll az MTI által idézett igazgatósági közlésben.

A törzsrészvényekre járó osztalék kifizetése június 15-én kezdődik. A saját részvényekre eső osztalékot a társaság az osztalékra jogosult részvényeseknek fizeti ki részvényeik névértéke arányában. Az osztalékfizetés részletes rendjét az igazgatóság május 14-ig hirdetményben teszi közzé.

Az igazgatóság közgyűlési hatáskörben eljárva a Richter csoport 2019. évi gazdálkodásáról szóló, nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti konszolidált beszámolóját 858,651 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 48,43 milliárd forint adózott eredménnyel, egyedi éves beszámolóját 801,020 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 50,4 milliárd forint adózott eredménnyel hagyta jóvá.

A testület véleménynyilvánító jelleggel jóváhagyta az igazgatóság által kidolgozott és előterjesztett, 2021-től alkalmazandó javadalmazási politikát.

Az igazgatóság felhatalmazást kapott arra, hogy a társaság a 2021. évi rendes közgyűlés időpontjáig bezárólag saját törzsrészvényeket vásároljon tőzsdei, illetve tőzsdén kívüli forgalomban, legfeljebb a társaság mindenkori jegyzett tőkéjének 10 százalékáig. A vételi ár felfelé és lefelé is legfeljebb 10 százalékkal térhet el a tőzsdei ártól. A saját részvények vásárlásának célja a stratégiai célok megvalósításának elősegítése - különösen a felvásárlási ügyletekben fizetési eszközként való felhasználásuk -, valamint a Richter részvényalapú munkavállalói és vezetői ösztönzési rendszereihez szükséges részvények biztosítása.

A Richter részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, kedden 6915 forinton zártak, 265 forinttal, 3,98 százalékkal magasabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a legmagasabb áruk 7140 forint, a legalacsonyabb 4702 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!