Az állam visszavette a Richter-kötvényeket

A magyar adófizetők szempontjából a legkedvezőbb áron tudta az állam visszavenni a Richter-rézvényekre váltható államkötvényét - számolt be az Index.
Dzindzisz Sztefan, 2018. október 6. szombat, 13:24
Fotó: Marketing

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a 903,8 millió eurós kötvénysorozatból 795,3 millió euró összesített névértékű mennyiség elfogadásáról döntött.

Ez az összesített névérték majdnem 88 százalékát adja, aminek fontosságát az adja, hogy 85 százalék felett az állam akár ki is szoríthatja a megmaradt kötvényeseket.

A vételár 102,75 százalék lett, vagyis a megadott 102,75 - 103,5 százalékos sáv alja, így a legkedvezőbb áron történt a tranzakció.  Eközben állampapírba terelnék a magyarok készpénzállományát.

A fotó forrása: Richter

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK