A Richter 2018-as konszolidált árbevétele gyakorlatilag a 2017-es szinten alakult, 445,484 milliárd forintot tett ki. Euróban kifejezve az 1,398 milliárd euró 2,7 százalékos csökkenést jelent.  Az árbevétel alakulására a saját fejlesztésű Vraylar amerikai jogdíjbevételei és a kínai előszállítások pozitívan, míg az Esmyával kapcsolatos eseménysorozat és a rubel árfolyamgyengülése negatívan hatott. A bruttó fedezet kismértékben visszaesett, a pénzügyi eredmény 10 millió euró mínuszt mutat - összegezte a legfrissebb számokat a vezérigazgató.

Orbán Gábor úgy fogalmazott: a múlt évet az Esmyával kapcsolatos események sorozata határozta meg, ezek eredményeként a méhmióma kezelésére kifejlesztett gyógyszert érintő korlátozások miatt 48 milliárd forintos értékvesztést kellett elszámolni. Az Esmya 29 millió eurós árbevétele tavaly még az előzetesen becsült 30 milliót sem érte el, a korlátozások feloldásával viszont idén akár 50 millióra is felmehet a forgalma - mondta Orbán Gábor. (Az Esmya 2017-ben 93 millió eurós árbevételt produkált.) A Richter két év alatt 73 milliárd forintot, azaz az Esmya értékének majdnem háromnegyedét kényszerült leírni. A gyógyszer kizárólagos forgalmazási joga 2020-ban jár le.

Az Esmya kereskedelmi potenciáljának csökkenését kompenzálandó a Richter felgyorsította a nőgyógyászati portfólió úgynevezett pipeline termékeivel kapcsolatos lépéseket, ennek egyik állomása a tavaly szeptemberben bejelentett következő generációs orális fogamzásgátlóra kötött licence megállapodás, valamint a februárban egy kombinált orális fogamzásgátlóra kötött licence és szállítói megállapodás.

Hasít a Vraylar

Jótékonyan hatott a társaság eredményeire az amerikai piacon jól teljesítő antipszichotikum, a Vraylar forgalmazása utáni  90 millió dollárnyi jogdíjbevétel. A Vraylar jelenleg a leggyorsabban növekvő  antipszichotikum az USA-ban, amelynek a szabadalmi védettsége 2029-ben jár le, addig egymilliárd dollár feletti jogdíjbevételt hozhat. Bővülési potenciált rejt, ha az amerikai gyógyszerhatóság, az FDA bipoláris depresszió indikációban is törzskönyvezi a gyógyszert. Jól teljesített tavaly a Richter másik vezető nőgyógyászati terméke, a Bemfola,  amely 42 millió eurós árbevételt termelt.

Összességében a társaság nyugat-európai (EU-15) árbevétele euróban főként az Esmyát érintő korlátozások miatt mintegy 18,3 százalékkal csökkent, a kelet-európai régióban (EU-12) stagnált. Magyarországon mintegy 6 százalékos növekedést, Ukrajnában az előszállítások miatt 25 százalékos, az orosz piacon a rubel árfolyam változása miatt 6, a FÁK-tagállamokban 10 százalékos  csökkenést realizált.

A 2018-as üzemi eredmény 44 milliárd forint, az adózott eredmény 31 milliárdot tett ki, a fedezeti hányad 57 százalék volt.

Mérsékelt növekedés jöhet idén

Orbán Gábor idén euróban számolva a teljes árbevétel 2-3 százalékos növekedésére számít. A 2019-es számokat a kínai és orosz piaci előszállítások és a szerializáció miatti magyar előszállítások is befolyásolják. A hazai előszállításokra a február 9-től induló egyedi gyógyszerazonosítási rendszer - amelynek kiépítése mintegy 7 milliárdos költséggel járt - indulásakor várható nehézségek kiküszöbölése miatt volt szükség  - mondta a vezérigazgató.

A belföldi árbevétel  0-2 százalékkal nőhet, a kelet-európai piacon stagnálás várható. Az Esmya visszakerülése a piacra Nyugat-Európában 10 százalékos pluszt hozhat az árbevételben, az orosz piacon a rubel miatt  némi negatív elmozdulás következhet be - sorolta becsléseit a Richter vezérigazgatója, megjegyezve, hogy egyéb FÁK-tagállamokban nem számít növekedésre.

Az amerikai piacon a Vraylartól eltekintve nem várható növekedés, a kínai árbevétel 10 százalékkal csökkenhet, a latin-amerikai piacon 0-5 százalékos lehet a bővülés. A fedezeti hányad 2019-ben is 57 százalék lehet.

Fölösleges költségek?

Az egyedi gyógyszer-azonosítási rendszer miatt a gyártósor végére beállított gépek 10-20 százalékkal csökkentik a termelési kapacitást, emellett növelni kellett a dobozok méretét is, hogy az azonosító elférjen rajtuk, ami majd a patikákban is gondot okozhat. Mivel a magyarországi gyógyszerforgalmazási rendszer zárt láncot alkot, amelybe hamis gyógyszer nem kerülhet, így az új rendszer sem hoz változást. Ugyanakkor a felállításához és üzemeltetéséhez szükséges 7 milliárdos beruházás az e-kereskedelmi csatornákon beszerezhető hamis gyógyszereket nem lesz képes kiszűrni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!