A Richter Gedeon Nyrt. igazgatósága részvényenként 57 forint osztalék kifizetésére tesz javaslatot a társaság 2013. évi nyereségéből - közölte a Richter hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az osztalékról a gyógyszergyár április 24-re összehívott éves rendes közgyűlése dönt. A részvények 100 forintos névértékére vetített 57 százalékos osztalék alacsonyabb a tavalyinál. Tavaly 66 százalék, azaz 660 forint volt az osztalék az akkor még 1000 forintos névértékű részvényekre. A Richter-részvények névértéke 2013 júliusában változott 100 forintra a társaság tavalyi éves közgyűlésének határozata alapján.

A közgyűlésen a részvényesek jóváhagyják a társaság 2013. évi egyedi és konszolidált beszámolóit, valamint a felelős társaságirányítási jelentést. A napirend szerint alapszabály-módosításról is döntenek, továbbá igazgatósági tagokat és könyvvizsgálót választanak.

A Richter a februárban közzétett, nemzetközi pénzügyi szabványok (IFRS) alapján készült, konszolidált tőzsdei gyorsjelentése szerint 2013-ban 351,4 milliárd forint árbevételt és 44,65 milliárd forint adózott eredményt ért el. Forgalma 7,6 százalékkal nőtt, míg nyeresége 9,4 százalékkal csökkent az előző évhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!