Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nőttek a kutatási-fejlesztési (+12 százalék) és a marketingköltségek, az utóbbi részben a kínai eladások (200 új orvoslátogató) indulása miatt emelkedett 30 százalék fölé. Gyorsabb haladásra lehette számítani a Foresttel közös fejlesztésnél, itt az amerikai hatóség, az FDA még további adatokat kért.

A piacokon belül a FÁK-országok még mindig 43 százalékkal részesednek. A kínai piac (3 százalék) majdnem eléri az USA-piac súlyát (4 százalék).

Az okok között Bogsch a rubel második félévi gyengülését említette az első helyen, az orosz valuta az euróhoz képest majdnem 20 százalékkal gyengült. Jócskán rontották a profitot az egyszeri tételek is a negyedik negyedévben. Kevesebb volt a mérföldkő bevétel (10 millió dollárral), mint 2012-ben. Egyre több országban kell visszafizetni a társadalombiztosításnak a forgalom növekedése miatt (Magyarország mellett Romániában és Németországban). A Preglem egy, sikertelennek bizonyult vegyületével kapcsolatos leírás 1,7 milliárddal csökkentette az eredményt.

Jó hír viszont, hogy az EU-ban a tervezett 15 millió helyett 16,8 millió euróval nőtt az Esmya érában a legtöbb európai országban elfogadott és szinte mindenhol támogatott a készítmény. (Kivéve egyelőre Olaszországot.) Tavaly még Ukrajna is jól teljesített, dollárban csaknem 10 százalékkal nőttek az eladások, miként a kisebb FÁK-országokban is. A kínai árbevétel 35 millió euróra rúgott.de ebben voltak előszállítások, készletfeltöltések is.

A Richter az MNV Zrt. által kibocsátott átváltható kötvényből 52 millió euró névértéken cserélt az újonnan kibocsátott, 2019-ben lejáró sorozatra.

A társaság 2014-ben Magyarországon nem vár változást, Oroszországban rubelben 0-5 százalék közötti növekedést vár, Ukrajnában viszont csökkenéstre számít a magas bázis miatt. Romániában és a közép-európai országokban nem várunk növekedést - sorolta Bogsch, hozzátévé: az EU-15-öknél viszont 10-15 százalék lehet idén a bővülés.

Az USA-ban 10-15 százalékos csökkenést vár, Kínában a 35 millió euróról 40-45 millió euróra várja a növekedést. A teljes idei árbevétel egyértelműen kisebb lehet, mint 2013- ban. Az Esmya árbevételnél szeretnénk elérni a 30 millió eurót. ebben nincs jelentős szerepe az felhasználási idő kibővítésének ( talán a következő évben). Az üzleti eredményhányad további csökkenését várjuk 12-13 százalékra, a 2013-as 13,8 százalék után. A k+f kiadásokat 13 százalékra, a marketingkiadásokat 31 százalékra várjuk - mondta az elnök-vezérigazgató.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!