Richter: húszmillió dolláros kiesés Oroszországban

Egy oroszországi egészségügyi rendelet mintegy húszmillió dolláros kiesést okoz a Richter árbevételében.
NAPI Online, 2005. június 3. péntek, 15:35
Fotó:

Az oroszországi egészségügyi miniszterhez tartozó szövetségi szolgálat rendeletet adott ki 2005. május 26-i dátummal, amely az interneten immár megtalálható - jelentette be a Richter Rt. A 2005. január 1-én a szociálisan rossz helyzetben lévő betegek számára indított ingyenes gyógyszerprogramra az orosz költségvetés patikai áron 1,7 milliárd dollárral egyenértékű rubelt állított be 2005-re.

A Richter információi szerint a módosítás lényege, hogy 2005. december 1-jétől elsősorban az Oroszországban gyártott készítmények maradnak a "közgyógy" listán, azaz az orvosok a korábbi listán szereplő készítményeket csak addig írhatják fel. A gyógyszergyártó közölte: a korábbi listán szereplő készítményeknek Oroszországba kell érkezniük 2005. július 1-ig. A rendeletnek a Richter oroszországi exportját érintő hatása a 2005. második féléves szállításokban fog jelentkezni. Ennek mértéke a cég előzetes becslései szerint körülbelül 20 millió dollár árbevétel kiesést jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK