A forint túlértékeltsége külföldön és belföldön egyaránt sújtja a céget. Idehaza a dollárban elszámoló 30 százalékos extra-profitot zsebre rakó amerikai gyógyszergyárak jelentenek rendkívül komoly konkurenciát, külföldön a szintén dollárban elszámoló kínai és indiai generikus gyártókkal szemben indul hátrányból a cég. Az exportpiacokról szólva Bogsch Erik elmondta, az orosz piacon év/év alapon idén 20, jövőre 15 százalékos bővülést várnak, az EU piacról származó bevétel pedig idén és jövőre is 10 százalékkal emelkedik. Az amerikai kontinensen azonban kifulladt a lendület, idén enyhe visszaesésre, jövőre stagnálásra számítanak a menedzsment, a bevétel növekedését csak 2006-tól remélik. A Richter idén 25 milliárd forintot költ beruházásokra, amiből 13 milliárd forint az utolsó negyedévre jut.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!