A Dow Jones 103,49 ponttal, közel 1 százalékkal 10 378,03 pontra, az S & P 500-as index 11,14 ponttal 1210,20 pontra, a Nasdaq 24,69 ponttal 1210,64 pontra esett vissza tegnap. A részvényárfolyamokat az inflációtól, az olajár további emelkedésétől és a Texas felé közelítő, 5 kategóriás hurrikánná minősített Ritától való félelem mozgatta. A Dow legnagyobb vesztese a népszerű Chipotle étteremlánc tőzsdére vitelét bejelentő McDonald's volt, amelynek részvényárfolyama közel 4 százalékkal esett. Nem dicsekedhetett az Avon sem, amelynek a befektetői a lerontott profitelőrejelzést 8 százalékos árfolyamcsökkenéssel torolták meg. A szerény számú nyertes közül a FedEx emelkedik ki, 8 százalékos emelkedéssel. Az olaj ára a nap folyamán 60 centtel, 66,80 dollárra emelkedett, a Rita keltette aggodalmat az is fokozta, hogy USA nyersolajkészlete - a növekedést prognosztizáló elemzőkre rácáfolva - 300 ezer hordóval csökkent.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!