A jegyzett tőke másfélszeresére rúgó zártkörű tőkeemelés keretében a társaság azon részvényesei, akik augusztus 31-én szerepelnek az Exbus részvénykönyvében, szeptember 10-25. között - előzetes telefonbejelentkezés alapján - minden 2 meglévő részvényük után 3 újat jegyezhetnek az 56 forintos névértéknek megfelelő árfolyamon. Az összesen 476 millió forintos tőkeemelés elővételben le nem jegyzett részét a két nagyrészvényes, Korányi Tamás és Földvári Gábor jegyezheti le kétharmad-egyharmad arányban. A társaság saját tőkéje az emelés után meghaladja majd az egymilliárd forintot, ezt az összeget elsődlegesen tőzsdei részvényekbe kívánják fektetni. Az Exbus részvény a mai napon limittel, közel 20 százalékkal 164 forintra drágult a tőzsdén, 45 millió forint forgalom mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!