Robban a NABI, lendületben a Mol

Miközben a nyugat-európai részvényindexek gyengélkednek, a BUX kitartó emelkedéssel a 17 ezer pontos szintet ostromolja. Az áttörés egyszer már sikerült, a mutató fél kettő tájban 17 007 ponton tetőzött.
Ádám Viktor, 2005. május 27. péntek, 13:48
Fotó:

A BUX fél kettő után röviddel 1,6 százalékos többlettel 16 997 ponton állt. Az indexet ezúttal is főként a Mol viszi előre: az olajpapír 2,6 százalékos drágulással 16 050 forinton forgott. Nem sokkal lemaradva, 2,2 százalékos emelkedéssel 26 250-en cserélt gazdát a Richter, az OTP 1,8 százalékkal 6340 forintra hízott. A Telekom ezzel szemben mindössze 0,1 százalékkal kúszott feljebb, így 810 forinton állt. A NABI folytatja a száguldást, a részvényesek ezúttal annak örülhettek, hogy közgyűlés igent mondott a tőkeszállításra, valamint a hitelezőkkel való megállapodásra. A buszgyártó részvényeit háromnegyed kettő tájban 14,3 százalékos többlettel 280 forinton jegyezték. A másik tegnapi nagy nyertes, a Globus ugyanakkor meredek lejtőre került.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK