Robbanás előtt a Mol-árfolyam

A Budapesti Értéktőzsde a Mol kérésére felfüggesztette a olajrészvények kereskedését kedden 8 óra 48 perctől visszavonásig. A felfüggesztésre vélhetően az OMV mai szándéknyilatkozatával összefüggésben került sor.
NAPI Online, 2007. szeptember 25. kedd, 10:18

Amennyiben a kibocsátó részvényeinek kereskedését befolyásoló információ a kereskedési igy vége előtt a tőzsdei szabályoknak megfelelően nyilvánosságra kerül, úgy a tőzsde vezérigazgatója a kibocsátó törzsrészvényeinek kereskedését határozattal visszaállíthatja.

A Mol-részvények minden emberi számítás szerint jelentős drágulással térnek majd vissza a kereskedésbe, az ajánlati könyvben kevéssel 10 után 31 ezer környékén voltak benn a legjobb ajánlatok, ez több mint 4000 forintos erősödést jelent a 27 ezerhez közeli hétfői záróárhoz képest.

Az OMV részvényei a bejelentést követően 6,7 százalékot estek a bécsi tőzsdén, 48,11 eurónál álltak délelőtt fél 11-kor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK