Robbanás előtt az arany ára?

Csütörtökön az arany ára kissé visszaesett ugyan, de a 16 hónapos csúcs közelében maradt, s a piac arra számít, hogy a dollár gyengülése, az olajár növekedése és ezek inflációnövelő hatásai miatt kedvelt alternatív befektetés marad – írja a Bloomberg. Ezt támasztja alá a GFMS Ltd. londoni kutatócég előrejelzése, amely a kereslet élénkülése és a kínálat csökkenése alapján úgy ítéli meg, hogy az unciánkénti átlagár az idei év második felében az első félévi 659 dollárról 690 dollárra emelkedik és az év végéig elérheti a 740 dollárt. Jövőre pedig fele-fele arányú az esélye, hogy 850 dollárra kúszik fel.
NAPI Online, 2007. szeptember 14. péntek, 07:00

Részletek a mai NAPI Gazdaságban

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK