Kedélyes emelkedéssel indították a hét utolsó kereskedési napját az európai tőzsdék: a frankfurti DAX 0,3, a párizsi CAC-40 0,4, a londoni Footsie 0,1 százalékos pluszt szedett össze néhány perc alatt. A MarkerWatch értékelése szerint a befektetők követték az amerikai tőzsde tegnapi zárás előtti pozitív hangulatát. A francia Carrefour SA áruházlánc 0,5 százalékos részvény-áremelkedést hozott össze, miután forgalma növekedéséről adott számot második negyedéves gyorsjelentésében. A nagy ugrást ugyanakkor a már Amerikában is kitörő BP könyvelhette el, hatszázalékos növekedéssel, mivel az európai befektetők is nagyra értékelték, hogy a cégnek sikerült végre lezárnia a Mexikói-öböl fenekén tomboló olajkitörést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!