Robbant a Mol, 31 ezer felett tetőzött a kurzus

A pozitív startot követő ingadozás után lejtőre került a BÉT indexe, de a parkettre visszaengedett Mol árfolyamrobbanása egészen 27 900 közelébe repítette a BUX-ot. Délutánra olajpapír többletének apadásával a mutató előnye is megfogyatkozott.
NAPI Online, 2007. szeptember 25. kedd, 14:54
Fotó:

Háromnegyed három után a BÉT indexe 0,3 százalékos többlettel 27 476,52 pontnál járt.

A strukturális átszervezést bejelentő Telekom papírjai 0,2 százalékkal 968 forintra süllyedtek a korábbi stagnálás után, a Richter 0,1 százalékos gyengülésbe váltva 36 800 forinton forgott, az OTP pedig 1,0 százalékkal 9090 forintra esett.

Az OMV által ismét megostromolt, 32 ezres árral megkínált Mol részvényeit a felfüggesztés után fél egykor engedték vissza a parkettre. Az olajpapírok 31 015 forintig lőttek ki, de érdemi forgalom csak a 28 ezer forint feletti és körüli sávban mutatkozott. A Mol-papírok röviddel délután három óra előtt 2,0 százalékos plusszal 27 510 forinton cseréltek gazdát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK