Robbant az OTP Orbán bejelentésére

A kormány jövőre jelentősen csökkenti a bankadót. A hírre csaknem ötszázalékos emelkedéssel reagált az OTP.
Napi.hu, 2015. február 9. hétfő, 16:48
Fotó: Napi.hu

A pénteki záráshoz képest 4,95 százalékkal drágult az OTP Orbán Viktor bejelentésére, miszerint a kormány 2016-tól jelentősen mérséklik a bankadót.

Az OTP pénteken 3920 forinton zárt, ma délelőtt mínuszban nyitott, majd a bejelentés utáni pillanatokban 4,95 százalékos pluszba ugrott. A bankrészvény jelenleg 4113 forinton forog.

A tervek szerint 2016-ban mintegy 60 milliárddal csökken az adó, mivel változik az adóalap (ez jelenleg a 2009-es mérlegfőösszeg) és csökken a kulcs is. Ezt követő években közelíteni kell a magyar bankadó mértékét az európai átlaghoz, bár a szlovákokkal együtt is az élen maradunk - fogalmazott a kormányfő. (Tavaly a költségvetésbe 148,5 milliárd forint folyt be a pénzügyi szervezetek különadójából, azaz így is csak feleződik két év alatt a teher - a szerk.).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK