Robbantak a hozamok - 12 százaléknál a hároméves

A forint esésével párhuzamosan jelentősen nőttek a referenciahozamok az állampapírok másodlagos piacán hétfőn.
NAPI Online, 2009. február 16. hétfő, 16:32
Fotó:

Ahogyan a 305 forintos szinthez közelített az euró árfolyama a bankközin, úgy ugrottak nagyot a referenciahozamok az állampapírok másodlagos piacán. Az ÁKK közlése szerint éven belül 21-44, éven túl 25-65 bázisponttal ugrottak meg a benchmarkok. A legnagyobb elmozdulást a hároméves hozam produkálta, ami immár hajszálnyira van a 12 százalékos szinttől. A referenciaátlagok többsége 10 százalék körül szóródik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK