Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai vállalat hétfőn közzétett gyorsjelentésében közölte, hogy negyedéves adózott eredménye 108,5 százalékkal, 1,71 milliárd dollárra, részvényenként 2,82 dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 802 millió dollárról, részvényarányosan 1,35 dollárról.

A cég teljesítményét jobban tükröző, a szakértők által inkább figyelemmel követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 2 dollár 97 cent lett, nagyobb a szakértők által várt 2 dollár 73 centnél.

A Caterpillar bevétele 14 milliárd 11 millió dollárt ért el a június végével záródott három hónapban, 24 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 11,3 milliárd dollárt.

A Caterpillar az eredmények ismeretében javított idei profitelőrejelzésén: az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredményt a korábbi 10,25-11,25 dollár helyett immár 11,00-12,00 dolláros dollárra várja.

A New York-i tőzsde nyitása előtt fél órával az elektronikus kereskedésben 2,91 százalékos pluszban, 146,71 dolláron forgott a Caterpillar. Mindazonáltal a fokozódó kereskedelmi feszültségek és a növekvő költségek miatt január óta 18 százalékkal csökkent és júniusban nyolchavi mélyponton is járt az árfolyam.

A Caterpillar számításai szerint a megemelt amerikai importvámok akár 200 millió dollárral is megdobhatják anyagköltségeit az idei év második felében, ráadásul a szállítási költségek is növekedhetnek. Ezen tényezők hatását a vállalat jórészt azzal ellensúlyozza, hogy július 1-jétől árakat emelt, és szigorú költséggazdálkodást folytat - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!