Robbantott a Google

A Google 36 százalékos nyereség-, és 12 százalékos forgalomnövekedésről számolt be éves összevetésben a szeptember végével záródott három hónap alapján csütörtökön, a New York-i tőzsdezárást követően.
MTI-Eco, 2013. október 18. péntek, 08:53
Fotó: Napi.hu

A Google árfolyama az elektronikus kereskedésben 6 százalékkal 943,90 dollárra emelkedett, a részvény az idén eddig csaknem 30 százalékkal erősödött

A világ vezető internetes kereső- és tartalomszolgáltatójának adózott eredménye 2,97 milliárd dollár, részvényenként 8,75 dollár volt az idei harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 2,18 milliárd dollár, részvényarányosan 6,53 dollár nyereség után.

Az egyszeri tételek nélküli egy részvényre jutó nyereség a tavalyi harmadik negyedévi 8,87 dollárról 10,74 dollárra nőtt, felülmúlta a szakértők 10,34 dolláros várakozását.

Az amerikai nagyvállalat negyedéves bevétele a tavalyi 13,3 milliárd dollárról 14,89 milliárd dollárra emelkedett. Az elemzők 14,79 milliárd dollárt vártak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK