Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az olajpapír kereskedését egészen fél egyig felfüggesztették, miután az OMV 32 000 forintos árfolyamon felvásárlási szándéknyilatkozatot tett. Az jegyzés természetesen meredek emelkedéssel indított, ami a BUX-ot is 27 900 pont közelébe repítette. A mutató mozgását ezután is elsősorban az olajrészvény ingadozása határozta meg: a jelentős pluszból hamar visszaesett, majd zárásra 27 733 ponton állapodott meg, ami 1,2 százalékos többletet takart. Az olajpapírok a kora délutáni start után 31 015 forintig lőttek ki, de érdemi forgalom csak a 28 ezer forint feletti és körüli sávban mutatkozott. Ezután fokozatosan elolvadt a többlet, záráskor azonban már ismét 27 930 forinton cseréltek gazdát a részvények, 3,6 százalékos nyereséget érve el ezzel hétfőhöz képest. A forgalom óriási, közel 45 milliárd forint volt fél nap alatt. A másik három blue chip piacán nyugodtabban teltek az események, a Richter és a strukturális átszervezést bejelentő Magyar Telekom stagnált, előbbi 36 800, utóbbi 970 forinton zárt. Az OTP árfolyama viszonylag széles sávban mozgott, a reggel még 9286 forinton is megforduló részvény kora délutánra 9050 forintra gyengült, nap végén pedig 9200 forinton állt, 0,2 százalékkal magasabban, mint egy nappal korábban. A kisebb papíroknál is jókora elmozdulások történtek, a skála két szélén a TVK és a Rába állt, előbbi 4,8 százalékkal 7800 forintra drágult, utóbbi 910 millió forintos forgalom mellett 4,7 százalékkal 2636 forintra gyengült. Eredményesen zárult a nap a 3,7 százalékkal dráguló Synergon és a 3,4 százalékkal felértékelődő Pannonplast-befektetők számára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!