Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Ma kezdődött a kereskedés az elmúlt másfél év legnagyobb európai IPO-jával büszkélkedő lengyel energetikai óriás, a PGE részvényeivel. A debütálás kitűnően sikerült, a papírok a nyitónapon 15 százalékkal 26,75 zlotyra drágultak a kibocsátás 23 zlotys szintjéről. Az emelkedést szakértők azzal magyarázták, hogy a hétszeres túljegyzés miatt rengeteg intézményi befektető nem jutott hozzá az áhított papír mennyiséghez, márpedig a Varsói Értéktőzsde legnagyobb cégének részvényeiből, melyek legkésőbb decemberben a WIG20 indexbe is bekerülnek szinte mindekinek "kötelező" nagyobb mennyiséget tartania. (A cég összértéke a mostani árfolyammal számolva elérte a 46,3 milliárd zlotyt, amivel lekörözte a parkett eddigi legnagyobb társaságát a 45 milliárd zlotyra értékelt PKO Bankot). A stabil osztalékfizetőként beharangozott PGE-t ezzel az idénre várt nyereség 14,6-szeresére értékeli a piac, ami egy kicsivel magasabb, mint a regionális versenytárs CEZ, vagy Verbund árazása.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!