Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A blue chipek közül egyedül a Mol lógott ki a sorból, az olajpapír azt követően hogy a pozitív tartományból startolt, a délutánt már a negatív tartományban töltötte. Az utolsó részvények 25 500 forinton cseréltek gazdát, ami 0,6 százalékos veszteséget jelentett. Sokkal jobban alakult a hét utolsó napja az OTP tulajdonosainak, befektetésük ismét gyarapodott, a papír a reggeli 8600 forintos szintről stabilan erősödött, és a több mint négy százalékos felértékelődést jelentő 8910 forinton zárt, ami egyben a napi maximumot is jelentette. A meredek emelkedés mellé jókora forgalom társult, összesen mintegy 19 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket. Nem panaszkodhattak a hét utolsó kereskedési napját követően a Richter és a Magyar Telekom részvényesei sem, előbbi 1,2 százalékkal 39 180 forintra, utóbbi 0,9 százalékkal 928 forintra erősödött. Jókora ugrást hozott a zárószakasz az Egis piacán, a kisebbik gyógyszergyártó az utolsó percekben még bőven 20 000 forint alatt forgott, az utolsó részvények mégis 20 290 forinton cseréltek gazdát, ami 2,5 százalékos nyereségnek felelt meg csütörtökhöz képest. Egy nagyobb kötésnek köszönhetően szokatlanul magas volt a forgalom a Tvnetwork piacán, a részvény 5,5 százalékkal erősödött. A negatív tartományban zárt ezzel szemben a TVK, a vegyipari cég 1,1 százalékos veszített, míg a nap vesztese az RFV volt 5,1 százalékos eséssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!