Robbantottak a tőzsdék Amerikában

A tengerentúlon két hónapja nem látott mértékben emelkedtek a főbb részvényindexek.
NAPI Online, 2007. november 14. szerda, 08:58
Fotó:

A napot a Dow 2,5, a Nasdaq 3,5 százalékos pluszban fejezte be, jókora forgalom mellett. Az optimista hangulat elsősorban a Wal-Mart vártnál jobb gyorsjelentésének, és a Goldman Sachs azon bejelentésének volt köszönhető, miszerint nem tervez további veszteségleírásokat a jelzálogpiaci eszközeinél. Az emelkedés élén a bankok álltak, a Citigroup hét, a Bank Of America 5,2 a Goldman Sachs 8,5 százalékkal drágult. A tegnapi emelkedés egy négy napja tartó meredek zuhanás után következett, melynek keretében például a Dow 600 pontot, megközelítőleg öt százalékos esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK