Robog a GM - jót tett New Yorknak az amerikai adat

A gyenge nyitást követően pluszba váltottak a vezető tengerentúli részvényindexek, a szerdai szünnap előtt.
NAPI, 2012. július 3. kedd, 16:23
Fotó: Napi.hu

A befektetői hangulatnak egyrészt azok a remények adtak támaszt, amelyek szerint az Európai Központi Bank a héten kamatot vághat, de kedvezően hatottak az amerikai adatok is.

Az USA kereskedelmi minisztériumának jelentése szerint a gyáripari megrendelések májusban 0,7 százalékkal nőttek, ami jócskán meghaladja a 0,1 százalékos bővülést valószínűsítő várakozásokat. Mindez kellemes meglepetést jelentett a hétfőn közölt, az amerikai feldolgozóipar teljesítményének csökkenését jelző adat után.

Az olajipari részvények ázsióját mindeközben az energiahordozó tempós drágulása emelte. A General Motors papírjai 4 százalékkal ugrottak azután, hogy az autógyártó júniusi forgalmának 16 százalékos emelkedéséről számolt be, az eladott darabszám pedig 2008 szeptembere óta nem volt ilyen magas.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK