Robog New York

Este fél nyolc körül a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,49 százalék, az S&P 500-as mutató 0,79 százalék, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 1,16 százalék erősödést jelzett a hétfői zárószinthez képest.
MTI-Eco, 2016. október 18. kedd, 19:37
Fotó: Reuters

A trendet kedd estig elsősorban a negyedéves vállalati eredmények alakították. A negyedéves adataikat kedden ismertető vállalatok többsége a vártnál kedvezőbb eredményeket tett közzé. Kedd estig különösen kiemelkedett a Magyarországon is jelen lévő amerikai Netflix streaming-szolgáltató, amelynek árfolyama mintegy 19 százalékkal nőtt, miután közölte, hogy a háromhavi bevétele 31,7 százalékkal nőtt, és a vártnál jóval több előfizetőre tett szert.

Jól szerepeltek a banki papírok is, a Goldman Sachs a szeptember végével záródott negyedévről csaknem 60 százalékos nyereségnövekedésről számolt be. Hétfő estig az S&P 500 cége közül 37 ismertette negyedéves eredményét, 78 százalékuk a szakértők által vártnál nagyobb profitról számolt be.

Szakértők eddig azzal számoltak, hogy az S&P 500 cégének az együttes negyedéves profitja 0,7 százalékkal lesz alacsonyabb az egy évvel korábbinál, kedden ezt 0,1 százalék csökkenésre korrigálták.

A keddi tőzsdezárás után ismerteti negyedéves adatait az Intel és a Yahoo. Kedd este az előbbinek 1,6 százalékos pluszban állt az árfolyama részben azért, mert a részvényt felminősítette a Barclays. A Yahoo részvényára pedig 0,7 százalékos emelkedést jelzett a hétfői záróértékhez képest.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 17 cent (0,34 százalék) emelkedéssel 50,11 dolláron állt. Közép-európai idő szerint 19.30 óra körül New Yorkban az euró 1,0995 dolláron állt a reggel 7 órai 1,1016 dollár után. Az arany ára 7 dollárral, 0,56 százalékkal, 1263,60 dollárra emelkedett unciánként

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK