Az amerikai Eli Lilly és a japán Daiichi Sankyo gyógyszer gyártók bejelentése alapján ideiglenesen felfüggesztik a közös fejlesztésű vérrögök kezelésére alkalmas gyógyszer tesztelését a klinikai II. fázis előtt. A vállalatok bejelentése szerint a felfüggesztésre azért van szükség, mert a kísérletekről szóló tanulmány ajánlása szerint meg kell változtatni a gyógyszer adagolását. Az Eli Lilly részvényei az elektronikus kereskedés során a bejelentést követően több mint 4 százalékot estek, hiszen a gyógyszertől éves szinten több mint egy milliárd dolláros forgalmat vártak a befektetők.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!