Roham az állampapírokért

Ismét több mint ötszörös lefedettség mellett keltek el ezúttal a háromhónapos diszkont kincstárjegyek az ÁKK-aukción.
NAPI, 2009. szeptember 22. kedd, 14:22
Fotó:

A meghirdetett 40 milliárd forintos mennyiségre 206,2 milliárd forint értékben érkeztek ajánlatok az elsődleges forgalmazóktól a háromhónapos dkj-aukción.
Az ÁKK a fokozott érdeklődésre való tekintettel közel 60 milliárd forintra emelte az elfogadott mennyiséget.

Az elfogadott hozamok 6,95 és 6,99 százalék között változtak, a 6,98 százalékos átlag az egy héttel korábbi háromhónapos aukción született átlagot 40 bázisponttal múlja alul, a hétfői másodpiaci benchmarktól pedig 4 bázisponttal marad el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK