Román céget venne a Magyar Telekom

A Magyar Telekom tárgyalásokat folytat a Siveco nevű román IT-cég megvásárlásáról - írta márciusi számában piaci forrásokra hivatkozva a The Diplomat nevű bukaresti magazin, a hírt ugyanakkor cáfolták a lapnak a román cég képviselői.
MTI-Eco, 2010. március 1. hétfő, 15:50
Fotó:

Az angol nyelvű havilap márciusi elektronikus kiadásában elemzést közöl a romániai IT-piacról, és megemlíti piaci hírekre hivatkozva, hogy a román szoftverfejlesztő Sivecot megvásárolná a Magyar Telekom. Anca Crahmaliuc, a román cég marketing és kommunikációs igazgatója azonban cáfolta, hogy az üzlet szóba került volna - írja a The Diplomat. A lapnak arra a kérdésére, hogy más céggel folytattak-e tárgyalásokat a román vállalat eladásáról, Crahmaliuc azt felelte: nem rendelkezik ilyen információkkal.

A Siveconak 2009-ben 49 millió euró bevétele volt, 2010-ben a vállalat vezetősége az üzleti forgalom 25 százalékos növekedésére számít. A Sivecot 1992-ben alapították román tulajdonosok, 2003-ban a holland Siveco Netherlands vette meg a vállalat részvényeinek többségét, és most a romániai szoftverpaic egyik legnagyobb szereplője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK