Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Panfora az idén mintegy 38 millió dollár költségvetéssel rendelkezik, amit kutatásokra fordít annak függvényében, hogy a másik két, szintén nyugat-romániai blokk kutatását mikor engedélyezik a román hatóságok. A román ásványkincs-hatósággal a kürtösi blokkra aláírt koncessziós szerződést decemberben ratifikálta a bukaresti kormány, a másik két blokk esetében ez nem történt meg.

Kürtös térségében a Mol hagyományos kőolajat és gázt keres, ott ugyanis nincsenek "nem hagyományos" szénhidrogénkészletek. A vállalat készen áll a mérési munkálatok elkezdésére egy 550 négyzetkilométeres területen.

"A konvencionális energiaforrásokra összpontosítunk, és azt reméljük, hogy fel tudjuk használni a Mol-nak a hagyományos szénhidrogének kitermelésében eddig megszerzett tudását és tapasztalatát" - mondta Zelei Gábor, a Panfora Oil and Gas ügyvezető igazgatója. A kutatás a tervek szerint mintegy száz napot tart - olvasható a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!