Romániai projektre koncentrál a Mol

A Mol Nyrt. 100 százalékra növelte érdekeltségét a romániai EX-6 (Curtici) kutatási blokkban, miután megvásárolta partnere, az Expert Petroleum 30 százalékos részesedését - jelentette be az olajtársaság a BÉT honlapján.
MTI-Eco, 2013. január 10. csütörtök, 18:26
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint a Mol a blokkban meglévő 70 százalékos részesedését és a most vásárolt 30 százalékot a Román Nemzeti Ásványi Nyersanyag Ügynökség jóváhagyása után átruházták a Panfora Oil and Gas SRL-re. A társaság a Mol és a Mol Románia 50-50 százalékos tulajdonában áll, s a Mol-csoport romániai szénhidrogén-kutatási és -termelési tevékenységére fókuszál.

A Mol december 14-én jelentette be, hogy megkapta a román állam jóváhagyását az EX-6 (Curtici) kutatási blokk koncessziós szerződéséhez, és ezzel megkezdheti a kutatást a területen. A társaság értékelése alapján a blokk ígéretes olaj- és gázpotenciállal rendelkezik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.01.10 19:12

Csak magyaroknak adjon munkát...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html