Rombolt a drága jen

A húsz évvel ezelőtti Fekete Hétfő múlt pénteki évfordulóján két hónapja nem látott esést felmutató New York-i árfolyamok mellett az erős jen is meglékelte a tokiói jegyzéseket.
NAPI Online, 2007. október 22. hétfő, 12:32
Fotó:

A Nikkei-225 röviddel a nyitás után 500 pont feletti zuhanással több mint 3 százalékos mínuszban is megfordult az amerikai gazdasággal kapcsolatos aggodalmaknak betudhatóan, de a zárás sem lett sokkal jobb: 2,2 százalékos esés után négyhetes minimumon, 16 438 ponton landolt az index.
Az olyan nagy exportőrök részvényei veszítették a legtöbbet, mint a Sony, a Canon, a Sharp vagy a Toyota, miután a japán deviza hathetes csúcsra erősödött az amerikai fizetőeszközzel szemben - a dollár jenkurzusa 113,25-ig esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK