Az informatikai cég árbevétele 2012 egészében 2,1 százalékkal, 8,47 milliárd forintra, az utolsó negyedben pedig 11,2 százalékkal, 3,1 milliárd forintra csökkent. Az éves EBIDTA 13,8 százalékos csökkenés után 303 millió forintra esett, a tavalyi utolsó negyedben pedig 38,7 százalékkal, 199 millió forintra esett.

Tavaly év végén 260-an dolgoztak a cégcsoportban (legnagyobb részük a HUMANsoft Kft.-ben), tehát 18 főt bocsátottak el tavalyelőtthöz képest. A 3,4 milliárd forintos piaci kapitalizációjú, ám rendkívül illikvid papírnak számító Freesoft szerint a cégek itthon és külföldön is drámai mértékben visszafogják kiadásaikat, és Magyarországon az uniós források lehívásához szükséges közbeszerzési eljárások lassúsága különösen hátrányosan érinti az it-piacot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!