Romló hangulatban emelkedik az OTP-célár

Érdekes nap lehet a budapesti tőzsdén, a nemzetközi hangulat romlik, miközben több egyedi hír érkezett.
NAPI, 2010. november 10. szerda, 08:58
Fotó:

Tegnap Amerika lefordult a kereskedés végén, ami azt jelezheti, hogy szárnyait bontogatja a korrekció. Kérdés, hogy a befektetők beleélik-e magukat az eladásba. Az elmúlt napokban lecsökkent a forgalom, így ennek élénkülése adhat segítséget az irány eldöntésében: amelyik irányba először megjelenik a forgalom, annak lehet folytatása - vélekedett Söre Balázs a Buda-Cash üzletkötője.
Az elmúlt hetekben komolyabb szinteket értek el a piacok, például a 6800 pontig emelkedő DAX, úgyhogy van honnan korrigálni.

Több egyedi hír érkezett az egyes magyar részvényekkel kapcsolatban.
Érkezett egy OTP céláremelés: 5300-ról 6400 forintra a UBS-től. Az Egis gyorsjelentésre adott reakció is érdekes lehet, bár az üzletkötő nem számít nagyobb elmozdulásra.

A Mol tegnapi megugrása egyelőre fellángolásnak minősíthető, fontos ellenállásokhoz érkezett a papír.

Ma lesznek fontosabb amerikai adatok, majd holnap szünnap lesz a tengerentúlon. Befolyásolhatja a piacokat a G-20-ak holnap kezdődő kétnapos ülése is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK