Az elmúlt két évben néhány jól időzített előrejelzéséről híressé vált Doug Kass, a Seabreeze Parners alapító elnöke szerint a Fed által meghirdetett újabb eszközvásárlási program nem lesz elegendő arra, hogy életet leheljen az alacsony szinten növekedő amerikai gazdaságba. A szakember szerint a részvénypiac múlt héten látta csúcsát, ennél magasabbra már nem mennek az árfolyamok. Igaz, Kass már 50 ponttal alacsonyabb S&P 500-as értéknél is így vélte.


Kass néhány nappal a 2009 márciusi mélypont előtt megjósolta, szerinte onnen már nem nagyon mennek lejjebb az árfolyamok a tőzsdéken, s idén júliusban az április végén indult korrekció mélypontján is előre jelezte, a részvénypiac idén elérte alját.


Kass szerint egyébként a 600 milliárdos Fed program ugyanaz, mint tavaly a roncsautó prémium volt, csak éppen nem a kormány, hanem a Fed adja a pénzt, autók helyett részvényvásárlásra - nyilatkozta a szakértő a CNBC-nek.

Az amerikai brókerszleng "talking heads"-nek, "beszélő fejek"-nek nevezi a CNBC képernyőjén rendszeresen feltűnő, a piac várható mozgásáról nyilatkozó szakértőket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!