Rontott a Moody's Japán besorolásán

A Moody's közölte, hogy a japán hosszú távú jen-adósságának besorolását két osztályzattal 'A2'-re rontja le a korábbi 'Aa3'-ról. Az új minősítést stabil kilátással látták el. A hitelminősítő a hatalmas, és növekvő belső adósságállományra hivatkozott. A jen ennek ellenére addig erősödött tegnap a dollárral szemben, amíg el nem érte a japán jegybank utóbbi napokban megszokott" intervenciós szintjét, a 123 jenes dollár árfolyamot.
NAPI, 2002. május 31. péntek, 08:17

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK