Egyebek között ezt tartalmazza az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatdöntő Nyíltpiaci Bizottsága (FOMC) június 23-án befejeződött kétnapos ülésének szerdán ismertetett jegyzőkönyve. Fed legújabb becslése szerint idén az amerikai bruttó hazai termék (GDP) 3,0-3,5 százalékkal nő. Tavaszi előrejelzésében magasabb, 3,2-3,7 százalékos gazdaságnövekedéssel számolt.

A Fed utoljára 2009 áprilisában fogta vissza az amerikai gazdaság növekedésére vonatkozó becslését. Fed egyidejűleg 9,1-9,5 százalékról 9,2-9,5 százalékra módosította az idei munkanélküliségre vonatkozó becslését.

A jegybank egyidejűleg változtatott idei inflációs előrejelzésén is. Az inflációt 3,5-4,2 százalékra várja most az áprilisban becsült 3,4-4,5 százalék helyett. A Fed továbbra is azzal számol, hogy 2011-ben 3,5-4,5 százalékkal nő az amerikai GDP.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!