Rontotta az OTP orosz bankjának kilátását a Moody's

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról az OTP Bank oroszországi érdekeltségének pénzügyierő-besorolására érvényes kilátást kedden a Moody's Investors Service, egyebek mellett a leánybank lakossági hitelágazatának folyamatosan emelkedő hitelkockázataival indokolva a lépést.
MTI, 2013. október 8. kedd, 14:08
Fotó: Napi.hu

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja kedden Londonban bejelentette, hogy változatlan negatív kilátással megerősítette az orosz OTP-érdekeltség hosszú lekötésű betétállományának "Ba2" besorolását és a rövid lekötésű betétállomány "Non-prime" osztályzatát.

A Moody's megerősítette a cég "D mínusz" szintű egyedi pénzügyierő-osztályzatát is, ám ennek kilátását stabilról szintén negatívra rontotta.

A hitelminősítő indoklása szerint a banki pénzügyierő-osztályzat kilátásának rontása tükrözi a Moody's azon várakozását, hogy a fogyasztói hitelüzletág folyamatosan erősödő hitelkockázata az eddiginél is nagyobb nyomást gyakorol az orosz OTP-érdekeltség eszközminőségére és nyereségességére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK