Az európai indexek az amerikai leminősítés miatt elszenvedett nagy esések után emelkedéssel indultak neki a keddi napnak, ám ez az irány hamar megfordult.

Délelőtt 10 óra körül már mindhárom vezető nyugat-európai index jelentős mínuszban volt, az esést London vezette. Az az FTSE-100 index 3,4 százalékos, a DAX index 2,3 százalékos, a CAC-40 index 1,5 százalékos veszteségben járt.

A spanyol IBEX 35 1,2, az olasz FTSE MIB 1,8 százalékos mínuszban állt.

A korai emelkedést a pénzügyi szektor vezette, a Credit Agricole SA 7,4 és a Banco Comercial Portugues SA 6,2 százalékos emelkedésével.

A Stoxx 600 indexben azonban a lefelé húzó erő jelentősen nagyobb volt. A DAX-ot az RWE AG közel 5 százalékos esése húzta le, miután 22 százalékos profitcsökkenésről jelentett az első félévre és a 2011-es előrejelzéseit is lefelé módosította.

A párizsi indexet a Total húzta le 2 százalékos eséssel, a londoni mutatót pedig a HSBC 2,5 százalékos veszteséggel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!