Röpködnek a mínuszok Amerikában

Többnyire lefelé tartottak a főbb tengerentúli tőzsdeindexek csütörtökön a nyitás után nem sokkal.
NAPI, 2012. október 18. csütörtök, 16:12
Fotó: Napi.hu

A kereskedés első bő fél órája után a mutatók már több irányváltáson túl voltak; a Dow stagnált, az S&P 500 index és a Nasdaq 1-3 tized százalékkal gyengült.

A nyitás után napvilágot látott makrogazdasági adatok a vártnál kedvezőbb képet mutatnak, a jelek szerint azonban ez érdemben nem javította a befektetők hangulatát.

Szeptemberben 0,6 százalékkal emelkedett a vezető gazdasági indikátorokból összeállított mutató az Egyesült Államokban, miután augusztusban a felülvizsgált adat szerint 0,4 százalékkal csökkent - közölte a tengerentúli Conference Board. Egy korábbi becslés augusztusra 0,1 százalékos hanyatlást valószínűsített. Szeptemberre 0,2 százalékos bővülést prognosztizáltak az elemzők.

A Philadelphia Fed októberi indexe 5,7 pont lett a szeptemberi mínusz 1,9 pontot követően. Ez jóval meghaladja az 1 pontos elemzői várakozásokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK