Az FTSE-100 0,3, a DAX 0,1 a CAC-40 0,3 százalékos mínuszban járt, a Stoxx Europe 600 indexe 0,2 százalékkal gyengült, a periférián pedig az milánói börze 0,3, a madridi 1,2 százalékos esésben volt. Utóbbira magyarázatot adhat, hogy a legfrissebb adatok szerint Spanyolországban történelmi csúcsra, 27 százalékra emelkedett a munkanélküliségi ráta.

Pozitív meglepetést okozott a brit GDP adat, amely az első negyedévre 0,3 százalékos bővülést mutatott a 0,1 százalékos elemzői várakozásokkal szemben. A GDP-növekedéshez legnagyobb mértékben, 0,6 százalékkal a szolgáltatószektor, valamint 3,2 százalékkal a bányászat és kőfejtés járult hozzá. Az ipar ezzel szemben 2,5 százalékkal zsugorodott.

A British American Tobacco 2,2 százalékkal emelkedett az első negyedéves jelentése után, amelyben öt százalékos profitnövekedésről jelentett. A szintén gyorsjelentő Banco Santander 3  százalékot esett az első negyedéves 26 százalékos vesztesége miatt.

A Vodafone Group 1,7 százalékos drágulásban volt, amit egy olyan hírnek köszönhet, miszeritn joint venture szövetségre lépne az amerikai Verizon Wireless-szel.

Az Unilever 2,1 százalékot esett a csalódást keltő első negyedéves eredményei miatt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!